Vimla tipslänk
För att spara 10 kr varje månad för alltid, klicka bara på min tipslänk och beställ genom vimlas hemsida.
Startsida
Frågor och svar
Guide till rabatt med vimla tipslänk 2024
Videoguide
Beräkna besparing
Hur fungerar tipslänkar på vimla?
Vimla har ett system som innebär att alla som har ett abonnemang hos Vimla får en egen tipslänk. Genom sin vimla tipslänk kan alla användare på vimla (medlemmar som Vimla kallar oss) tipsa vänner, bekanta och andra. Genom varje tipsning får den som har tipsat 10 kr i rabatt varje månad. Också den som registrerar sig genom någon annans tipslänk får 10 kr i rabatt, också varje månad! Detta innebär att en användare som är duktig på att tipsa vänner och bekanta kan sänka sin månadskostnad till 0 kr (man får dock – tyvärr – inte pengar av vimla om man tipsat så att man har en rabatt som är större än månadskostnaden).
Rabatten man får via en vimla tipslänk gäller så länge den man tipsat eller blivit tipsad av själv har kvar och betalar för sitt abonnemang. Så om den man har blivit tipsad av eller tipsat byter operatör eller slutar betala så tappar man den tipsrabatt som man fått via sin vimla tipslänk. Det innebär att man gärna vill bli tipsad av någon som man kan vara säker på kommer att behålla sitt abonnemang. På samma sätt vill man gärna att de man tipsar behåller sina abonnemang, så att man själv får behålla den tipsrabatt som man fått via sin vimla tipslänk.
Exempel på hur rabatten du kan få via din vimla tipslänk fungerar:
På beställningar som görs innan 2 maj 2024 har vimla 50 % rabatt i fyra månader, dvs man betalar hälften av månadskostnaden de första fyra månaderna. De har ingen bindningstid och fria samtal och SMS.
Om du väljer abonnemanget 3 gb, som kostar 40 kr i månaden de första fyra månaderna och därefter 90 kr i månaden, så betalar du alltså 30 kr i månaden de första fyra månaderna och därefter 80 kr i månaden. Men bara om du använder dig av min vimla tipslänk ovan!
Om du dessutom själv lyckas tipsa tre personer, t.ex. ett syskon och två kompisar så får du ytterligare 30 kr rabatt. I så fall skulle din månadskostnad de första tre månaderna bli 0 kr och därefter 60 kr i månaden. Dessutom skulle ditt syskon och dina två kompisar få 10 kr rabatt varje månad eftersom de tipsats av dig. Alla vinner!
Om du jobbar hårt och lyckas tipsa nio kompisar så skulle din månadskostnad bli 0 kr även efter de första fyra månaderna. Oj vad häftigt! Tyvärr får du inte tillbaka den ”överrabatt” som du skapar de första fyra månaderna när du bara ska betala 40 kr per månad.
Vimla har dessutom bra deals för dig som är student eller pensionär (redan från 55+). Studenter får hela 6 gb data för 40 kr per månad de första fyra månaderna och därefter 90 kr per månad. Eller hela 100 GB (!) data per månad för 140 kr per månad de första fyra månaderna, och därefter 290 kr per månad. Det är mycket data! Detsamma gäller dig som är över 55 år. Du kan också t.ex. få 25 GB data per månad för 90 kr per månad de första fyra månaderna, därefter 190 kr per månad.
Du märker om du lyckats tipsa någon genom att du får ett mail. Sedan kan du gå in på din sida på vimla och se hur många aktiva tipsningar du har genom din vimla tipslänk och hur mycket aktiv rabatt du har på ditt abonnemang.
Mer exakt hur Vimlas ”spelregler” för tipslänkarna ser ut kan man läsa på deras dedikerade sida om tipslänkar här t.ex. framgår att
- För att få tipsrabatten behöver personen du har tipsat beställa via din tipslänk. Det räcker alltså dessvärre inte med att tipsa muntligt.
- Du och personen som du har tipsat behöver ha aktiva abonnemang hos oss. Det vill säga har personen du har tipsat, pausat, avslutat eller inte betalat sin faktura till oss så mister du som har tipsat rabatten. Aktiverar personen abonnemanget igen så kommer rabatten tillbaka.
- Ni behöver båda ha betalat månadens samt föregående månaders betalningar senast den sista i månaden för att tipsrabatten ska registreras på nästa månads faktura.
Hur mycket data (internetpott) behöver jag?
25 GB data räcker mer än väl för de allra flesta. Enligt Post- och telestyrelsens statistik så var snittförbrukningen internetdata för ett mobilabonnemang 8 144 MB, dvs drygt 8 GB, 2020. Samtidigt var snittförbrukningen för ett mobilt bredband 38 788 MB, dvs nästan 40 GB per månad. Dessa siffror kan väntas gå upp ytterligare under 2021 och 2024, eftersom vi på grund av pandemi och distansarbete med största sannolikhet förbrukat mer data, både på fast internet som fiber, annat fast bredband och mobilt bredband.
Vimlas abonnemang går bra att använda både som ett abonnemang man har att ringa/smsa och surfa med eller bara som mobilt bredband. Det har Vimla själva klargjort i den här tråden på forumet. Det innebär att det inte finns några begränsningar i vad du kan använda abonnemanget till, utan du kan ha det både som ett ”vanligt” telefonabonnemang men också som mobilt bredband. Om din förbrukning är i linje med genomsnittet bör du om du använder det som mobilt bredband ha något av abonnemangen med mer data, såsom 50 GB, som kostar 140 kr de första månaderna (125 kr om du är student/55+) eller 100 GB (165 kr de första fyra månaderna, 140 kr om du är student/55+).
Något som är bra att tänka på är att hos Vimla sparar du den data du inte använder. Det innebär att om du har en pott på 25 GB data per månad och en månad inte surfar upp mer än 20 GB så sparas 5 GB till nästa månad. Då har du 30 GB att surfa för nästa månad. Om du inte heller då använder mer än 20 GB så har du 40 GB nästa månad och så vidare. Upp till 100 GB data kan man spara. Om du har en användning som medför att du använder mycket mer vissa månader än andra så kan du försöka använda detta till din fördel och välja en datamängd som är lite lägre än det du behöver de månader när du surfar som mest. Försökt att räkna ut och se vad som bör funka bäst för dig! Om du träffar rätt abonnemang är det också lättare att komma upp i rätt antal tipsningar med din vimla tipslänk.
Vimla brukar också vara generösa och ge bort data runt högtiderna, så bli inte förvånad om du får ett SMS där det står att du fått ett par GB. Alltid välkommet som ett tillskott till en välanvänd vimla tipslänk. Tack Vimla!
Vimla har inte kontantkort, mig veterligen finns det inte heller några planer på det.
Hur är Vimlas mottagning?
Vimla använder Telenors nät och ägs av Telenor. I ett test i tidningen mobil från februari 2021 fick Tres nät bäst betyg med 92,26 %. Telenor fick 85,78 % vilket också klassades som ”excellent”. Beroende på vad det är fråga om för användning kunde dock Telenor tävla med Tre om förstaplatsen enligt artikeln. Innan du beställer bör du kolla vilken operatör som har bäst mottagning där du bor, är det Telenor/Vimla så se till att skaffa Vimla och börja använda din vimla tipslänk! Vimla täckningskarta finns här.
Vimlas simkort fungerar med både 2G, 3G och 4G. Stöd för 5G finns ännu inte. Det har efterfrågats på forumet men ännu finns inget besked. Telenor har själva börjat bygga ut 5G som redan finns på vissa platser. De lovar på sin 5G-sida följande: ” I slutet av 2024 ska 99,9% av Sveriges befolkning kunna surfa på våra 5G-nät.”. Kapaciteten finns alltså i näten men vi får se när det kommer till vimla-kunderna.
Vimlas sim-kort kommer utstansade för både vanligt sim, micro- och nano-sim och ska därför passa i alla telefoner. De har inte stöd för e-sim, vilket de fått kritik för på forumet. Eftersom många telefoner men också smarta klockor som t.ex. Apple Watch är beroende av e-sim är det förhoppningsvis bara en tidsfråga innan Vimla börjar erbjuda möjlighet till e-sim.
Vimla recenserades i tidningen Mobil hösten 2019, framförallt med fokus på Vimla 2.0 som var en uppdatering av sim-korten och plattformen för tjänsten.
I januari 2024 meddelade Vimla att de kommer att införa stöd för VoLTE, som de tidigare fått kritik för att de inte haft stöd för. Det innebär att man kommer att kunna surfa samtidigt som man pratar i telefon, vilket inte tidigare varit möjligt med Vimla.
Summa summarum är vår bedömning att Vimla erbjuder i stort sett samma tjänster som Telenor, och framförallt samma täckning (dock ej 5G, se ovan), men är väldigt mycket billigare. Välkommen till Vimla du också!
Hur betalar man för sitt abonnemang på Vimla?
Hur man betalar på Vimla tycker jag är en av operatörens absolut största fördelar. Man behöver inte fundera över fakturor som man riskerar att missa eller betala för sent. Istället registrerar man sitt betalkort och pengarna dras varje månad från kortet. Jätteenkelt och smidigt. Är det så att man lyckats bra med sin Vimla tipslänk så dras inget från kortet. Om dragningen misslyckas (t.ex. pga att kortet har gått ut eller att det inte finns pengar på det) så får man ett sms och möjlighet att fixa kortet eller lägga in ett nytt kort, sedan stängs abonnemanget av. Men man har möjlighet att aktivera det igen genom att betala. Det finns en bra tråd på Vimlas forum om de vanligaste frågorna ang. betalning. Se här.
Ska jag verkligen byta till Vimla?
Om du redan har Telenor och är nöjd med mottagningen/täckningen så finns det väldigt få skäl som talar emot att byta till Vimla. Det är om det är någon specifik Telenor-tjänst du vill ha, som inte Vimla har. Eller om du vill ha tidig åtkomst till 5G-nätet.
Om du har någon annan operatör men vill spara pengar ska du byta till Vimla, särskilt om du tror att du genom att tipsa vänner och bekanta med hjälp av din vimla tipslänk kan spara pengar för både dig och dina vänner. Om du vill veta hur mottagningen är kan du kolla täckningskartan. En bättre idé är förstås att kolla med någon som bor i närheten som har Telenor eller Vimla – hur bra är mottagningen hos dig och i närheten av där du bor? Är mottagningen bra – byt till Vimla, få rabatt genom min vimla tipslänk, få ännu mer rabatt genom din egen tipslänk och – om du är duktig – sänk din månadskostnad till 0 kr! Sedan kan du lägga pengarna på roligare saker. Du får alltid 10 :- i rabatt för varje person du tipsar. Varje månad! Så en tipsning är värd 120 kr per år, helt fantastiskt!
En annan väldigt bra sak med Vimla är att de har ingen bindningstid. Du kan skaffa ett abonnemang och sedan säga upp det utan att behöva vänta flera månader. Det går också att ”pausa” sitt abonnemang en viss tid. Då kan man spara sitt nummer men slippa betala ett tag, t.ex. om man ska vara utomlands en längre tid.
Ytterligare en bra grej med Vimla är att det är enkelt att byta abonnemang och att öka / minska mängden data. Det gör man enkelt genom att logga in på sin sida på en dator eller i mobilen. Eller i Vimlas egen app. Då kickar ändringarna in direkt och man får mer data (mot att man betalar mellanskillnaden mot ens nuvarande abonnemang förstås). Går man ner i datamängd kan man istället spara pengar och kanske till och med sänka sin månadskostnad till 0 kr om man har tillräckligt med tipsningar. Är man duktig med att byta upp/ner sig så kan man utnyttja möjligheten att spara data på ett smart sätt och på så sätt minimera sina kostnader.
Vimlas kunder är nöjda. Det framgår inte minst av att de utsetts till årets operatör hela fyra år i rad, 2017, 2018, 2019 och 2020. Operatörernas popularitet röstas fram i en NPS-undersökning där närmare 4 000 respondenter har tyckt till om sina operatörer, se mer info här. Mer Vimla-promotion kan du hitta på vimlas egen sida varför vimla.
© Copyright 2017-2024, vimla-tipslank.com